13.3.15

Άλλη μια φορά, οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας στο προσκήνιο

Για άλλη μια φορά, τη δρομολόγηση των απαραίτητων ενεργειών ώστε να απομακρυνθεί το σύνολο των κεραιών κινητής τηλεφωνίας που βρίσκονται κοντά σε σχολεία του Δήμου Θερμαϊκού αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο. Παρόμοια απόφαση ελήφθη και επί εποχής Αλεξανδρή, ορίζοντας τα 300 μέτρα από κατοικημένη περιοχή ως το όριο στο οποίο θα μπορούσαν να τοποθετούνται οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας.
Στόχος είναι η διασφάλιση της υγείας των κατοίκων και –κατά προτεραιότητα- των μικρών παιδιών και των μαθητών. Η απόφαση στηρίζεται σε εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου, που εξέτασε τις προτάσεις των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων.
Συγκεκριμένα η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προβλέπει την απομάκρυνση κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε άλλους χώρους που θα προταθούν, μακριά από ευαίσθητες περιοχές, ή την αντικατάστασή τους με άλλες χαμηλότερης ισχύος και μικρότερης εμβέλειας ,που βρίσκονται κοντά σε σχολεία, αθλητικούς χώρους, παιδικούς σταθμούς και κατοικημένες περιοχές των Δημοτικών Κοινοτήτων Περαίας, Ν. Μηχανιώνας και Επανομής.
Για το θέμα αυτό τοποθετήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο οι επικεφαλείς όλων των δημοτικών παρατάξεων, αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και εκπρόσωποι κινημάτων ενάντια των κεραιών.
Ενώ όμως αναφέρθηκαν ονομαστικά περιπτώσεις που ενοχλούν, κάποιες άλλες αποσιωπήθηκαν, όπως για παράδειγμα η κεραία που λειτουργεί στο κέντρο της Μηχανιώνας, απέναντι από το δημαρχείο.
Επίσης, καμία αναφορά δεν έγινε για τις συμβάσεις του δήμου με τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, όπως η κεραία δίπλα στα κοιμητήρια της Μηχανιώνας, η σύμβαση της οποίας έχει λήξει εδώ και χρόνια, αλλά η κεραία παραμένει πληρώνοντας πρόστιμα τα οποία επιβάλει ο δήμος Θερμαϊκού. Να μια περίπτωση που θα μπορούσε να επιδειχθεί η ακτιβιστική δράση κάποιων συμβούλων που πρότειναν να μπουν μπροστάρηδες στην κατεδάφιση των κεραιών…
Για τη μεταφορά δε της παραπάνω κεραίας, υπογράφηκε συμβόλαιο μίσθωσης δημοτικού οικοπέδου, όμορου με εκείνο που περιλαμβάνει κεραία που ζητείται η απομάκρυνσή της, το μίσθωμα του οποίου εισπράττεται κανονικά από τον δήμο! Ούτε για τη μίσθωση αυτή ακούστηκε λέξη, είτε από δημοτικούς συμβούλους είτε από τους ενδιαφερόμενους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου