11.11.14

Έναρξη μαθημάτων Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου.

Σας γνωρίζουμε ότι ο Δήμος Θερμαϊκού σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσ/νίκης διοργάνωσε διαλέξεις – μαθήματα κατά το ακαδημαϊκό έτος 2013 - 2014, με σκοπό την ενημέρωση – επιμόρφωση των δημοτών του Δήμου Θερμαϊκού.
Έπειτα από μεγάλο ενδιαφέρον που παρουσίασαν οι δημότες του Δήμου μας, αποφασίστηκε να συνεχιστούν και φέτος τα μαθήματα του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου.
Τα εν λόγω μαθήματα θα ξεκινήσουν;
* Στην Δημοτική Ενότητα της Περαίας, από την Τετάρτη 5/11/2014 και θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη, στο 2ο Γυμνάσιο Περαίας, Ανθέων 14 – 16 και ώρες από 19:30 έως 21:00.
Το θέμα της πρώτης ενότητας είναι Υγεία, Άσκηση & Διατροφή.
* Στην Δημοτική Ενότητα της Επανομής, από την Δευτέρα 10/11/2014 και θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα, στο Δημοτικό Θέατρο Επανομής και ώρες από 19:30 έως 21:00.
Το θέμα της πρώτης ενότητας είναι Αγροτοδιατροφικά Προϊόντα: Ποιότητα και Υγιεινή.
Επίσης σας ενημερώνουμε ότι τα εν λόγω μαθήματα θα πραγματοποιηθούν σύντομα και στην Δημοτική Ενότητα Ν.Μηχανιώνας.
Συνημμένα σας αποστέλλουμε τα αναλυτικά προγράμματα των δύο πρώτων ενοτήτων.
            Ύστερα από τα παραπάνω παρακαλούμε όπως ενημερώσετε όλα τα μέλη του Συλλόγου σας, για την έναρξη των εν λόγω μαθημάτων.
            Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ  Θεόδωρος Τζέκος


Αγαπητοί Δημότες,
Το θεματολόγιο της Α΄ ενότητας 2014-15, του Ανοιχτού Πανεπιστημίου του Δήμου μας, είναι αφιερωμένο στα Αγροτοδιατροφικά προϊόντα για τα οποία σκοπεύουμε να σας παρέχουμε σημαντικές πληροφορίες από εξειδικευμένους επιστήμονες, για όσα πρέπει να γνωρίζετε: πώς οι καταναλωτικές μας συνήθειες επηρεάζουν άλλους κλάδους (παραγωγών-μεσαζόντων-εμπόρων) και πως μπορούμε να οργανωθούμε συλλογικά προκειμένου να προμηθευόμαστε ποιοτικά και ασφαλή προϊόντα στηρίζοντας τις σωστές, αειφόρες πρακτικές παραγωγής και μεταποίησης με σεβασμό στον άνθρωπο και τις ανθρώπινες αξίες.
Τζέκος Θεόδωρος, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Νεολαίας, Αλληλεγγύης & Πρόνοιας, Αγρ. Ανάπτυξης & Απασχόλησης.
Καλαμβοκίδου Αλεξάνδρα, Υπεύθυνη Προγράμματος & Διοργανώσεων

ΗΜΕΡ/ΝΙΑ
ΤΙΤΛΟΣ
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ/ΡΙΑ

Δευτέρα
10-11-2014
Παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα των αμπελο -οινικών προϊόντων.
Κουνδουράς Στέφανος Επίκουρος Καθηγητής, Δρ. Αμπελουργίας, Οινολόγος,
Τμ. Γεωπονίας, Α.Π.Θ.

Δευτέρα
24-11-2014
Η ηθική της Παραγωγής και Κατανάλωσης Τροφίμων σε μια Κοινωνία κρίσης.
Χαράλαμπος Λαζαρίδης
Καθηγητής Μηχανικής Τροφίμων,Δ/ντής Εργαστ. Επεξεργασίας και Μηχανικής Τροφίμων, Α.Π.Θ.

Δευτέρα
1-12-2014
Ποιότητα,
Διατροφική  Αξία και Ασφάλεια
Αθανάσιος Κουκουνάρας, Λέκτορας Λαχανοκομίας, Τμήμα Γεωπονίας, Α.Π.Θ.

Δευτέρα
8-12-2014
Δομή και συστατικά σπόρων για την ανάπτυξη υγιεινών τροφίμων
Παπαγεωργίου Μαρία
Επικ. Καθηγ. Τεχνολ. Τροφίμων, Α.Τ.Ε.Ι.

   Δευτέρα
15-12-2014
Η διατροφή των οικόσιτων ζώων και η σημασία τους για την οικιακή οικονομία, την ποιότητα ζωής και την ποιότητα των τροφίμων.
Ηλίας Γιάννενας, Λέκτορας, Εργαστήριο Διατροφής, Κτηνιατρική Σχολή, Α.Π.Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου