27.8.14

ΤΑΙΠΕΔ: Θα αξιοποιηθεί μόνο το κάμπινγκ στην Επανομή, όχι ο υδροβιότοπος

Η Κίνηση Πολιτών αισθάνεται καταρχήν ικανοποίηση και σε σημαντικό βαθμό δικαιωμένη από την διευκρίνηση που εξέδωσε το ΤΑΙΠΕΔ σήμερα το απόγευμα και βγάζει εκτός των σημείων ενδιαφέροντος προς πώληση, τον υδροβιότοπο.
Θυμίζουμε ότι η υπόθεση πήρε διαστάσεις από τα δημοσιεύματα της ΚΠΕ στο διαδίκτυο και τις δυο ολοσέλιδες αναδημοσιεύσεις των ενστάσεών μας από την Ελευθεροτυπία. ακολούθησε η Αυγή και ο Τύπος Θεσσαλονίκης και αναγκάστηκε να επέμβει ο Περιφερειάρχης με δήλωσή του που φανέρωνε την άγνοια και την ασυνεννοησία μεταξύ των φορέων του δημοσίου.
Ελπίζουμε να έχει αίσιο τέλος αυτή η υπόθεση με το άμεσο ενδιαφέρον της νέας δημοτικής αρχής για την οριστική επαναφορά του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στον φυσικό κάτοχο, την Επανομή.
-----------------------------------------------------------------
 ΤΑΙΠΕΔ: Θα αξιοποιηθεί μόνο το κάμπινγκ στην Επανομή, όχι ο υδροβιότοπος
Δεν έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα αξιοποίησης ο υδροβιότοπος της Επανομής υποστηρίζει η διοίκηση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) με αφορμή αντιδράσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της τοπικής κοινότητας. Πρόκειται για ακίνητο, επί του οποίου λειτουργεί και καμπινγκ, που έχει μεταφερθεί προς αξιοποίηση (παραχώρηση ή πώληση) στο ΤΑΙΠΕΔ χωρίς μέχρι σήμερα να έχει ξεκινήσει η σχετική διαδικασία.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, «το όποιο μελλοντικό σχέδιο αξιοποίησής της θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση με τις τοπικές και περιφερειακές αρχές μετά την κατάρτιση σχετικής Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), στην οποία είναι αυτονόητο ότι θα λαμβάνονται υπόψη όλες οι περιβαλλοντικές και άλλες δεσμεύσεις του ακινήτου».
«Εξάλλου, βάση και του καταστατικού του ΤΑΙΠΕΔ, η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας γίνεται με ειδική μέριμνα για την προστασία των ευαίσθητων περιβαλλοντικά ή και προστατευόμενων δημοσίων ακινήτων. Αυτό σημαίνει ότι η οποιαδήποτε μελλοντική αξιοποίηση στην Επανομή αφορά αποκλειστικά την περιοχή που βρίσκεται το κάμπινγκ του ΕΟΤ και σε καμιά περίπτωση δεν αφορά τον προστατευμένο υγροβιότοπο» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.
Η διοίκηση του Ταμείου υποστηρίζει πως «σύμφωνα με την πάγια διαδικασία για την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας από το ΤΑΙΠΕΔ, μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης επί της ΣΜΠΕ και του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης (ΕΣΧΑΔΑ), γνωμοδοτεί επ’ αυτών το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ το σύνολο της διαγωνιστικής διαδικασίας και η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος ελέγχονται από το Ελεγκτικό Συνέδριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου