11.6.14

Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ για τα ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ στην ΕΞΟΔΟ ΕΠΑΝΟΜΗΣ

Είναι γνωστά τα προβλήματα σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου του δήμου μας. Μας τα υπενθυμίζουν τα συχνά τροχαία ατυχήματα, όπως αυτά που συμβαίνουν στην είσοδο της Επανομής κυρίως λόγω των παράνομων αναστροφών από τη μια αλλά και των παραβάσεων ταχύτητας από την άλλη.
Είναι επίσης γνωστή η ελλιπής σήμανση και η απουσία σηματοδότησης, τα ανύπαρκτα μέτρα οδικής ασφάλειας αλλά και η ολιγωρία των αρχών, δημοτικών και περιφερειακών να δώσουν μια οριστική λύση στο πρόβλημα, με αποτέλεσμα να θρηνούμε κάθε τόσο θύματα σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων στο ίδιο ακριβώς σημείο. 
Η απαίτηση για λύση στο πρόβλημα έχει εκφραστεί εδώ και χρόνια, όμως  χωρίς ανταπόκριση. Δεν είναι αρμοδιότητά μας, να προτείνουμε εμείς κάποια συγκεκριμένη λύση. Όποια πρόταση όμως και αν προκριθεί, θα πρέπει να διασφαλίζει πρώτιστα την ασφάλεια πεζών και οδηγών, να δίνει λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης και να διευκολύνει την κίνηση από και προς τα σπίτια και τα καταστήματα της περιοχής.
Θέλουμε να είναι μια λύση που θα απαντά άμεσα στο θέμα της ασφάλειας και θα βάζει ταυτόχρονα την  προοπτική της συνολικής λύσης στο κυκλοφοριακό μιας ζωντανής πόλης που αναπτύσσεται στο σήμερα αλλά και στο μέλλον. Αυτή η λύση δεν μπορεί να είναι του «ποδαριου» αλλά προϊόν μελέτης εφαρμογής, επιστημονικά τεκμηριωμένης.
Όμως, για να μην επαναληφθεί η πενταετής κωλυσιεργία της προηγούμενης ενασχόλησης του Δήμου μας με το θέμα, θα πιέσουμε προς κάθε κατεύθυνση και με κάθε μέσο, αυτή η λύση να είναι άμεση χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι θα είναι  πρόχειρη και προσωρινή που ίσως λύσει εν μέρει τα προβλήματα αλλά  θα δημιουργήσει καινούρια.
Μας χαροποίει ιδιαίτερα το γεγονός της άμεσης ευαισθητοποίησης και αντίδρασης νέων συμπολιτών μας για συγκέντρωση υπογραφών και όχι μόνο. Αυτή την προσπάθεια την χειροκροτούμε, την συνυπογράφουμε, την προωθούμε και συνάμα συμπαραστεκόμαστε. Όπως και σε κάθε άλλη πρωτοβουλία πολιτών που στοχεύει στην επίλυση κάποιου από τα χρονίζοντα προβλήματα της πόλης μας.
Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις όποιες εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα και προαναγγέλουμε δυναμικές κινητοποιήσεις μαζί με όλους τους πολίτες, στο βαθμό που ο Δήμος και η Περιφέρεια συνεχίσουν να υιοθετούν την τακτική της παθητικής απραξίας.    
ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΠΑΝΟΜΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου