27.2.14

Σεβαστείτε τα παιδιά μας ΙΙ


Πανό ενάντια στις κεραίες ανήρτησε ΚΑΙ ο Σύλλογος Γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Επανομής.
Το λόγο πλέον έχουν οι αρμόδιες αρχές μιας και η ευαισθησία των ιθυνόντων, στην προκειμένη περίπτωση, εκλείπει...

.....ΟΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ

Η μη ιονίζουσα ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία δεν είναι καθόλου αθώα. Γι’ αυτό και δεν υπάρχουν όρια ασφάλειας γι’ αυτήν. Υπάρχουν μόνον όρια επικινδυνότητας, δεδομένου ότι ακόμη και μια μικρή δόση ακτινοβολίας μπορεί να θεωρηθεί επικίνδυνη. Οι επιδημιολογικές μελέτες δείχνουν σοβαρές ενδείξεις της επικινδυνότητας της μη ιονίζουσας ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Αρχικά στο οικιακό περιβάλλον κυριαρχούσαν οι συχνότητες των 50Hz του δικτύου της ΔΕΗ, ενώ τελευταία προστέθηκαν και οι συχνότητες των φούρνων μικροκυμάτων (2450MHz) και των ηλεκτρονικών υπολογιστών, που είναι της τάξεως των GHz. Σ’ αυτά θα πρέπει να προστεθούν και οι συχνότητες στις οποίες εκπέμπουν οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί (300KHz με 300MHz), οι σταθμοί κινητής τηλεφωνίαςhttp://cdncache1-a.akamaihd.net/items/it/img/arrow-10x10.png (900MHz) και τα ραντάρ.
Οι επιδράσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας ορίζονται σε θερμικές και μη θερμικές. Οι θερμικές (ισχύς άνω του 1mW/cm²) χαρακτηρίζονται από την αύξηση της θερμοκρασίας των ιστών που ακτινοβολούνται και την αδυναμία των θερμορυθμιστικών μηχανισμών τους για να την αντιμετωπίσουν. Οι μη θερμικές επιδράσεις προκαλούνται από μικρότερες πυκνότητες ισχύος. Και οι δύο επιδρούν βλαβερά στους βιολογικούς οργανισμούς.
Οι βιολογικές επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ρύπανσης στον ανθρώπινο οργανισμό αφορούν: Στην αύξηση του Σχετικού Κινδύνου για την εμφάνιση παιδικού καρκίνου (λευχαιμία).   Στην αύξηση της συχνότητας των διαταραχών του Κεντρικού Νευρικού συστήματος και της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Στην αύξηση της συχνότητας των καρδιοπαθειών, της υπέρτασης και διαταραχών του ανοσοποιητικού συστήματος. Στην αύξηση του κινδύνου αποβολών εγκύων γυναικών. Στην αύξηση της συχνότητας διαταραχών της αναπαραγωγικής λειτουργίας (σπερματογένεση).
Πιο αναλυτικά οι έρευνες έχουν αποδείξει πως υπάρχει σαφής σχέση ανάμεσα στην έκθεση σε Η/Μ ακτινοβολίες και συγκεκριμένες βλάβες στην ανθρώπινη υγεία:
  • Επιδημιολογικές έρευνες υποδεικνύουν την ύπαρξη σχέσης ανάμεσα στους παιδικούς καρκίνους και στην έκθεση σε μαγνητικά πεδία της τάξης των 0,2 μ/Τ, όπως επίσης και τη σχέση ανάμεσα σε λευχαιμία και καρκίνο του εγκεφάλου σε επαγγελματικές ομάδες που εκτίθενται συστηματικά στην Η/Μ ακτινοβολία.
  • Υπάρχουν ενδείξεις για μεγάλες γονιδιακές βλάβες από έκθεση σε Η/Μ ELF. Έχει καταδειχτεί πως τα Η/Μ πεδία επηρεάζουν τη διαδικασία αντιγραφής των γονιδίων, αλλάζοντας έτσι την πρωτεϊνική μορφή των κυττάρων. Αυτή η διαδικασία μπορεί να οδηγήσει σε καρκινογένεση.
  • Τα Η/Μ πεδία ELF μπορούν να διαταράξουν τη βιοχημεία των κυττάρων, επηρεάζοντας τα ένζυμα που σχετίζονται με την ανάπτυξη και το μεταβολισμό των κυττάρων.
  • Παρατεταμένη έκθεση σε Η/Μ πεδία μπορούν να οδηγήσουν σε ογκογένεση με την εξέλιξη των μεταλλαγμένων κυττάρων σε καρκινικά.
  • Η έκθεση σε Η/Μ πεδία ELF οδηγούν σε ανωμαλίες λειτουργίας του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος, καταστέλλοντας τη φυσική αμυντική δράση των λεμφοκυττάρων Τ. Αυτό οδηγεί σε μη ικανοποιητική απόκριση του ανοσοποιητικού μας συστήματος σε λοιμώξεις και καρκίνους.
  • Υπάρχει σαφής σχέση ανάμεσα στην έκθεση σε Η/Μ πεδία ενός εμβρύου και στον κίνδυνο αύξησης των αποβολών και της τερατογέννεσης.
  • Τέλος, υπάρχουν έρευνες που επισημαίνουν την επίδραση των Η/Μ πεδίων στην ανάπτυξη του νευρικού συστήματος, επηρεάζοντας την ψυχολογική κατάσταση και τη συμπεριφορά των ανθρώπων που εκτίθενται σε αυτά. Επίσης έχει διαπιστωθεί επίδραση των  ELF πεδίων στη λειτουργία του αδένα της επίφυσης και συγκεκριμένα στη σύνθεση και έκκριση της ορμόνης μελατονίνης, που παίζει ρόλο-κλειδί στην εύρυθμη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού, στην δέσμευση των ελεύθερων ριζών και στην προφύλαξη από τις λεγόμενες εκφυλιστικές ασθένειες..........
πηγή :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου