14.1.14

συμπαράσταση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Επανομής – Μεσημερίου

 Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Επανομής – Μεσημερίου καταγγέλλει την άδικη επίθεση σε μέλη της Κίνησης πολιτών Επανομής, συντρόφους και συναγωνιστές μας και σύλληψη 7 εξ αυτών, που συμμετείχαν σε ειρηνική διαμαρτυρία για την απομάκρυνση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας υψηλής ισχύος που εγκαταστάθηκε εντός του γηπέδου της Επανομής, στα όρια του οικισμού και σε απόσταση 140 μέτρων από σχολικό συγκρότημα.
Η ακτινοβολία της κεραίας απειλεί την υγεία αθλητών, μαθητών και περιοίκων. Σημειώνεται πως η κεραία εγκαταστάθηκε απογευματινές ώρες ώστε να μην υπάρξουν αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία και από τα σχολεία που βρίσκονται σε πολύ μικρή απόσταση από αυτή. Σύμφωνα με τα παραπάνω, η αδειοδότηση της κεραίας είναι καταδικαστέα.
Οι σύντροφοι και συναγωνιστές μας αντιμετωπίζουν την κατηγορία της διακοπής του αγώνα και είναι αντιμέτωποι με κυρώσεις που προβλέπει ο Αθλητικός νόμος. Είναι προφανές πως δεν υπήρχε πρόθεση διακοπής της αθλητικής δραστηριότητας, αλλά σκοπός ήταν η ανάδειξη του γεγονότος στην τοπική κοινωνία.
Καλούμε σε συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης αύριο, Τετάρτη 15/01/2014 και ώρα 11:30. Το θέμα αφορά τη δημόσια υγεία και ως επί το πλείστον ευάλωτες ηλικιακές ομάδες και δεν θα μείνει αναπάντητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου