14.1.14

Συμπαράσταση από τη Λαϊκή Συσπείρωση Θερμαϊκού

η Λαϊκή Συσπείρωση Θερμαϊκού εκφράζει τη συμπαράσταση της στον αγώνα που δίνουν οι κάτοικοι της Επανομής ενάντια στην εγκατάσταση πύργου κινητής τηλεφωνίας μέσα στο γήπεδο της Αναγέννησης, που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων και ειδικά της νεολαίας.
Η Λαϊκή Συσπείρωση θεωρεί ότι πρέπει να απομακρυνθούν όλες οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας από κατοικημένες περιοχές, ειδικά όταν βρίσκονται δίπλα σε σχολεία και νοσοκομεία,  και να προστατευτεί η δημόσια υγεία, ανεξάρτητα αν έχουν άδεια ή όχι.
Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 5 Δεκεμβρίου είχαμε βάλει το θέμα απομάκρυνσης της κεραίας από το γήπεδο.
 Παρά την  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την απομάκρυνση της κεραίας καμία ενέργεια δεν έγινε μέχρι σήμερα προς τους αρμόδιους φορείς που έλαμψαν με την απουσία τους οι περισσότεροι από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της Επανομής!!!!!!!
Μιας συγκέντρωσης που διεκδικούσε να μην επιβαρύνεται η δημόσια υγεία από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας.
Η συγκέντρωση έγινε έξω από το γήπεδο της Αναγέννησης και ολοκληρώθηκε με την ειρηνική είσοδο στον αθλητικό χώρο, πριν την έναρξη του αγώνα, κατοίκων και μικρών παιδιών με πανό χωρίς να εμποδιστούν από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Όταν όλοι οι κάτοικοι άρχισαν να αποχωρούν από το γήπεδο οι αστυνομικές δυνάμεις σε μια προσπάθεια να επιβάλουν τη δύναμη τους προσπάθησαν να κλείσουν την έξοδο για να προχωρήσουν σε συλλήψεις.    
 Συνέλαβαν  7 κατοίκους, έξω από το γήπεδο, που οδηγούνται στο αυτόφωρο  με την κατηγορία της παρακώλησης αθλητικών αγώνων. 
Καταγγέλλουμε:
Την σύλληψη των 7 κατοίκων της Επανομής και ζητάμε την άμεση απελευθέρωση τους.
Την επιβολή του ¨νόμος και τάξη¨ που επιβάλει η κυβέρνηση απέναντι σε κάθε λαϊκή διεκδίκηση υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα και τα κέρδη των εταιρειών.
Την  διοίκηση της αθλητικής ομάδας που μπροστά στα οικονομικά οφέλη έβαλε την κεραία. Αποτέλεσμα της εμπορευματοποίησης του αθλητισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου