26.12.13

ΝΑ ΦΥΓOYN OI ΚΕΡΑΙEΣ κινητής τηλεφωνίας από κατοικημένες περιοχές


Οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας, με την ακτινοβολία που εκπέμπουν, μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο στους ανθρώπους και να επιφέρουν ανεπανόρθωτες βλάβες κυρίως στην υγεία των μικρών παιδιών που ο οργανισμός τους είναι σε στάδιο ανάπτυξης. Αυτή είναι η θέση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αλλά και η άποψη του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.
Κάθε λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος αλλά και κάθε υπηρεσία η οργανισμός που θέλει να διαφυλαχτεί η δημόσια υγεία οφείλει να υιοθετήσει την αρχή της ελάχιστης δυνατής έκθεσης, προκειμένου να αποφύγουμε στο μέλλον φαινόμενα εμφάνισης εγκεφαλικών όγκων, λευχαιμίας, ανικανότητα αναπαραγωγής, κτλ. Η πολιτεία, οι παροχοι (βλ. Cosmote) και όσοι έχουν οικονομικά συμφέροντα από τις κεραίες, (βλ. Αναγέννηση), μας λένε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος.  
Δεν μας πείθουν. 
Κανείς από όλους αυτούς δεν μπορεί να μας διασφαλίζει ότι μετά από κάποια χρόνια δεν θα υπάρχουν συνέπειες από την ακτινοβολία. Τα ίδια μας έλεγαν πρώτα για το όπιο και μετά για το τσιγάρο. Ούτε η επιστήμη έχει πάρει ξεκάθαρη θέση για το θέμα, αν και υπάρχουν έρευνες που αποδεικνύουν ότι υπάρχουν συνέπειες.  
Γι`αυτό και μείς υιοθετούμε την αρχή της πρόληψης για να εξασφαλίσουμε την υγεία των παιδιών μας στο μέλλον.
         Δεν παίζουμε με την υγεία μας και δεν ρισκάρουμε την υγεία των παιδιών μας.
Υπάρχουν άλλες πιο κατάλληλες θέσεις για το στήσιμο κεραίας που δεν προσβάλλουν την υγεία μας.      
Να φύγουν οι κεραίες μέσα από κατοικημένες περιοχές και ειδικά η κεραία ισχύος από το γήπεδο.
Είναι απαράδεκτο η διοίκηση της Αναγέννησης να βάζει πρώτα τα λεφτά που παίρνει από την κεραία και μετά την υγεία των παιδιών.
                                                                                              Κίνηση Πολιτών Επανομής

2 σχόλια:

  1. http://www.eeae.gr/gr/index.php?pvar=php/ni/ni2&state=ni7&n=%CE%98%CE%95%CE%A3%CE%A3%CE%91%CE%9B%CE%9F%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%97%CE%A3&tt1=57500

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το σάιτ δείχνει ακριβώς που βρίσκονται όλες οι κεραίες και με φωτογραφίες των κτιρίων! Μέσα σε κατοικημένη περιοχή και με Παιδικό σταθμό κοντά.
    Είναι τόσο παραδόπιστοι που δεν σκέφτονται καν ότι πρώτοι αυτοί χαλάνε την υγεία τους που τα βάζουν πάνω από τα κεραμίδια τους. Οι γιατροί θα τους τα φάνε, αλλά θα είναι πολύ αργά τότε. Οι υπόλοιποι τι φταίνε? Δημοσιεύστε το χάρτη να τους γιουχάρουμε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή