11.12.13

Λαϊκή Συσπείρωση Θερμαϊκού : Να απομακρυνθούν τώρα όλες οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Η νέα εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο γήπεδο της Αναγέννησης στην  Επανομή, δίπλα σε χώρο όπου αθλούνται παιδιά και σε απόσταση 100 μέτρων από το ΕΠΑΛ,  έρχεται να προστεθεί στις προηγούμενες εγκαταστάσεις κεραιών που έγιναν σε απόσταση αναπνοής από σχολεία και παιδικούς σταθμούς στο δήμο μας.
 Η νέα αυτή εγκατάσταση  στην Επανομή που έγινε με απόφαση του πρώην προέδρου της ομάδας!!!   έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι όταν ο αθλητισμός και η άθληση, αντί για δημόσιο κοινωνικό αγαθό, μπαίνουν στη λογική του κέρδους τα αποτελέσματα είναι ολέθρια.
Η Λαϊκή Συσπείρωση θεωρεί ότι πρέπει να απομακρυνθούν όλες οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας από κατοικημένες περιοχές, ειδικά όταν βρίσκονται δίπλα σε σχολεία και νοσοκομεία,  και να προστατευτεί η δημόσια υγεία, ανεξάρτητα αν έχουν άδεια ή όχι. Έβαλε το θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 5 Δεκεμβρίου  και πάρθηκε απόφαση να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να απομακρυνθεί η κεραία από το γήπεδο.
Οι  προηγούμενες  κινητοποιήσεις γονέων, μαθητών, κατοίκων και  της Δημοτικής Αρχής σε Αγία Τριάδα και Μηχανιώνα, που στηρίχτηκαν στη νομιμότητα ή στη μη νομιμότητα των εγκαταστάσεων,  μπλέχτηκαν στα γρανάζια της γραφειοκρατίας μεταξύ υπουργείων και αρμοδίων φορέων( 5 τουλάχιστον φορείς εμπλέκονται) χωρίς αποτέλεσμα μέχρι σήμερα.  
Η πείρα έδειξε ότι τα συμφέροντα των εταιρειών είναι πάνω από τη προστασία της δημόσιας υγείας.
Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας μέσα στο σκληρό ανταγωνισμό τους για μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά, για περισσότερα κέρδη αδιαφορούν για την υγεία και την  ανθρώπινη ζωή.
 Αυτή την ανταγωνιστικότητα και επιχειρηματικότητα έρχονται να εξυπηρετήσουν με κάθε μέσο οι κυβερνήσεις που στηρίζουν την ελεύθερη αγορά, την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας.
Η ελληνική νομοθεσία δεν προστατεύει την δημόσια υγεία δίνοντας  το δικαίωμα να στήνουν κεραίες και σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία, γηροκομία, νοσοκομεία αδιαφορώντας για τις ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία, ιδίως των παιδιών,  όταν γνωρίζουν ότι σε αυτή την απόσταση η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία είναι στα ψηλότερα επίπεδα.
Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας ελέγχει μόνο το 20% των ορίων ακτινοβολίας των κεραιών που έχουν άδεια ή μετά από αίτηση ενδιαφερομένων!!!!! 
Ακόμη και αν χαρακτηριστεί αυθαίρετη η εγκατάσταση μιας κεραίας κινητής τηλεφωνίας που συνιστά απόφαση κατεδάφισης, όπως η κεραία στην Αγία Τριάδα, καμία αρχή δεν προχωρεί στην απομάκρυνση της!!!!! Έτσι προστατεύονται τα συμφέροντα των εταιρειών.
Καμία επανάπαυση. Κανένας εφησυχασμός.

 Να φύγουν τώρα όλες οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας από κατοικημένες περιοχές.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου