17.10.13

επιστολή της ΚΠΕ στο Δήμο Θερμαϊκού για την απαίτηση ενοικίου για τη χρήση του Θεάτρου

Eπανομή 16/10/2013
Προς : δήμαρχο Θερμαϊκού κ. Αλεξανδρή
            Κοινοποίηση : Πρόεδρο ΔΗΠΑΚΥΘ κ. Τροκάνα
πρόεδρο Επανομής κ. Καζάκη 
      Κατ’ αρχήν θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την παραχώρηση του Δημοτικού Θεάτρου Επανομής, στις 6 Οκτωβρίου 2013, για την ενημερωτική εκδήλωση της Κίνησης Πολιτών, με θέμα τα έργα που προτίθεται να κάνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην λιμνοθάλασσα Επανομής.
      Σας ενημερώνουμε ότι την επομένη της εκδήλωσης, υπάλληλος της Κοινότητας Επανομής, επικοινώνησε με την ΚΠΕ και απαίτησε ενοίκιο 200 ευρώ για τη χρήση της αίθουσας.
Επειδή : α) θεωρούμε ότι η απαίτηση αυτή είναι έξω και πέρα από κάθε δημοκρατική δεοντολογία και αυτοδιοικητική πρακτική  για μια  Κίνηση που ούτε έσοδα έχει, αλλά ούτε έβαλε κάποιο εισιτήριο στην συγκεκριμένη εκδήλωση.
β) ανήκουμε στις ομάδες δημοτών που «…ασκούν αποκλειστικά και μόνο δραστηριότητα, η οποία είναι κοινωφελής ή προάγει τα τοπικά συμφέροντα…» όπως αναφέρει το αρ. 83 του Ν. 3852/2010, απόδειξη του ότι η εκδήλωση αφορούσε όλους τους κατοίκους του Δήμου Θερμαϊκού,
γ) θεωρούμε ότι ανήκουμε στους κοινωφελείς φορείς του τόπου μας και σύμφωνα με το πρακτικό 11/2012 – απόφαση 46/2012 του τοπικού συμβουλίου, που λέει μεταξύ άλλων «…Για εκδηλώσεις που πραγματοποιούν τα Νομικά Πρόσωπα και λοιποί κοινωφελείς φορείς του Δήμου Θερμαϊκού, θα παραχωρείται η χρήση του Θεάτρου δωρεάν…»,
και επί προσθέτως,
1. δεν υπήρχε κανένας υπάλληλος να μας βοηθήσει στις στοιχειώδεις λειτουργίες (φώτα, σκηνή, κλπ)
2. δεν λειτουργούσε η μικροφωνική με αποτέλεσμα να νοικιάσουμε από ιδιώτη με  ανάλογο χρηματικό ποσό, και
  3. ότι ο χώρος ανάμεσα στα καθίσματα ήταν γεμάτος σκουπίδια από προηγούμενες χρήσεις τον οποίο εμείς καθαρίσαμε.
Για όλους τους παραπάνω λόγους,
σας ζητούμε  να αποσύρετε την όποια οικονομική απαίτηση
της δημοτικής Κοινότητας Επανομής για την συγκεκριμένη χρήση.

Η διοικούσα επιτροπή