13.9.13

Το "Γαιόραμα" στις λιμνοθάλασσες Επανομής και Αγγελοχωρίου του δήμου Θερμαϊκού.

το trailer της εκπομπής
Περισσότερα από 6000 στρέμματα καλύπτουν οι δυο υδροβιότοποι που υπάρχουν στο δήμου Θερμαϊκού. Πρόκειται για τις λιμνοθάλασσες στην Επανομή και το Αγγελοχώρι, δύο περιοχές ιδιαίτερης περιβαλλοντικής αξίας.
Για τις δύο περιοχές γίνονται προσπάθειες αξιοποίησης, που θα μπορέσει, όπως υποστηρίζουν οι αρμόδιοι φορείς να αναπτύξει τον οικοτουρισμό, αρκεί να γίνει με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, λένε οι κάτοικοι των δύο περιοχών.
Η Αργυρή Μαγγλάρη, για το "Γαιόραμα", βρέθηκε στους δύο υδροβιότοπους, μίλησε με κατοίκους, με εκπροσώπους του δήμου και της ΠΚΜ, που "τρέχει" το πρόγραμμα Accolagoons.
Ενημερωθήκαμε ότι ο χώρος του υδροβιότοπου της Επανομής και το πρώην κάμπινγκ του ΕΟΤ έχουν ενταχθεί στο ΤΑΙΠΕΔ και πάνε για ιδιωτικοποίηση, με ότι και αν αυτό συνεπάγεται. Είδαμε όμως και την απαξίωση στην οποία έχει περιέλθει το κάμπινγκ που άλλοτε έσφυζε από επισκέπτες.
Η πρώτη προβολή της εκπομπής θα γίνει στην τηλεόραση SUPER της Χαλκιδικής την Κυριακή 15/09 στις 22:00 και σε επανάληψη τη Δευτέρα 16/09 στις 18:00.
Οι ενδιαφερόμενοι από Επανομή και Αγγελοχώρι θα δουν την εκπομπή από τη συχνότητα της PELLA τηλεόρασης (συχν. 59) το Σάββατο 21/09 στις 14:00 και σε επανάληψη τη Δευτέρα 23/09 στις 23:00. 
από "Γαιόραμα