16.8.13

συνάντηση ΚΠΕ 19/8

       Την Δευτέρα 19 Αυγ. και ώρα 21:00 στο Καφέ-Πίτσα "ΧΡΙΣΤΙΝΑ" (δρόμος προς παραλία Επανομής) θα γίνει παρουσίαση  του "στρατηγικού σχεδιασμού του Δήμου Θερμαϊκού με τα προτεινόμενα τουριστικά έργα ανάπτυξης στην παράκτια ζώνη της Επανομής", από τον Στάθη Φώτη.
Η παρουσίαση γίνεται με την ευκαιρία των έργων διαμόρφωσης του υδροβιότοπου από την Περιφέρεια,  τα οποία σημειωτέον δεν παίρνουν υπ’ όψιν τους το σχεδιασμό του Δήμου.
Θα παρουσιάσει επίσης τα αποτελέσματα από την Περιβαλλοντική Αξιολόγηση των προτεινόμενων έργων,  που έγινε με την συμβολή αξιολογητών από την τοπική κοινωνία, με κριτήρια Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παράκτιας Ζώνης και Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης.
             Άλλα θέματα για συζήτηση :
·         Οι συζητήσεις που είχαμε με δικηγόρους σχετικά με την προσφυγή στη ΜΠΕ των έργων στη λιμνοθάλασσα και τα χρονικά περιθώρια που έχουμε.
·         Η οριστικοποίηση του επόμενου Παζαριού Παραγωγών για τις 7 ή 8 Σεπτέμβρη

·         Προσπάθεια ανασύστασης της «ομάδας νερού» με προοπτική τη συγκέντρωση λογαριασμών ύδρευσης με ανεξόφλητο υπόλοιπο προηγούμενων χρόνων  και εύρεση τρόπων αντίδρασης στην αυθαίρετη για τους περισσότερους και προπαντός αόριστη επιπλέον χρέωση.