31.8.13

11/9 - συναυλία για την οικονομική ενίσχυση του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης στην Θέρμη

Μεγάλη συναυλία για την οικονομική ενίσχυση του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης στην Θέρμη (ΚΙΑΛΛΗ) διοργανώνουν τα μέλη του στις 11 Σεπτεμβρίου στο Φράγμα της Θέρμης. Στην συναυλία θα τραγουδήσουν οι Ζιώγαλας Νίκος, Καραθανάση, Ξανθίππη, Καρακότας Ανδρέας, Λίζος Γιώργος, Πρατσινάκης Κώστας, Φάμελλος Μανώλης. Η συναυλία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του  Νίκου Παπάζογλου.
Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες σχεδόν οι μισοί Έλληνες δεν έχουν σήμερα πρόσβαση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Η κατάσταση αυτή μας οδήγησε στη δημιουργία του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θέρμης (ΚΙΑΛΛΗ) που θα παρέχει δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη σε όλους τους ανασφάλιστους, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θέρμης.
Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης στη Θέρμη είναι ένα αυτόνομο εγχείρημα των πολιτών των περιοχών Θέρμης και Μίκρας. Ο Δήμος Θέρμης συνέβαλε στην προσπάθεια παρέχοντας τους χώρους στέγασης του ΚΙΑΛΛH.

"Όλοι μας, εθελοντές γιατροί, νοσηλευτές, γραμματειακό και τεχνικό προσωπικό πιστεύουμε στην αλληλεγγύη των πολιτών, στην αυτοοργάνωση, στη δυνατότητα να αλλάξουμε τα πράγματα όλοι μαζί. Δεν περιμένουμε σωτήρες. Αρνούμαστε τη μιζέρια του καναπέ, τον κανιβαλισμό του «καθένας για τον εαυτό του», την εύκολη απάντηση του ότι «για όλα φταίνε οι μετανάστες». Εγγυόμαστε μόνο για την προσπάθεια. Είναι αδύνατο και δεν επιδιώκουμε να υποκαταστήσουμε το κράτος που αποσύρεται από τις στοιχειώδεις συνταγματικά κατοχυρωμένες υποχρεώσεις του παροχής υγειονομικής περίθαλψης. Ότι κάνουμε αναφέρεται σε εμάς και τις ανάγκες μας, τωρινές ή μελλοντικές. Δεν ρωτάμε για ποιον χτυπά η καμπάνα, αν δεν δράσουμε η καμπάνα θα χτυπήσει αύριο και για εμάς. Αναλαμβάνουμε την προσωπική μας ευθύνη για μας και τα παιδιά μας! Στεκόμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας που είναι αποκλεισμένοι από το σύστημα υγείας. Ελάτε μαζί μας: έχουμε ανάγκη από επιπλέον γιατρούς και νοσηλευτές, δωρεές υγειονομικού υλικού και φαρμάκων, χρηματικές δωρεές, προσφορά έστω και 2 ωρών εθελοντικής εργασίας." σημειώνεται ακόμη στην ιδρυτική διακήρυξη του εγχειρήματος. (alterthess)