11.7.13

η ΚΠΕ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας

Σήμερα 11/7 παραβρεθήκαμε στο Π.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας για να παρακολουθήσουμε το θέμα δημοπράτησης τεχνικών έργων στον υγρότοπο Επανομής και αν γινόταν να υποβάλλουμε τις ενστάσεις μας.
Ζητήσαμε τον λόγο από τον πρόεδρο του ΠΣ αλλά δεν μας δόθηκε. Μας παρέπεμψε στην υπηρεσία και μας δήλωσε ότι θα μας δώσει τον λόγο όταν το έργο θα περάσει από έγκριση στην Μητροπολιτική Επιτροπή, όταν αυτή συνεδριάσει.
Το θέμα της νομιμότητας του έργου και της συμβατότητας των έργων με την προστασία του οικοτόπου, τέθηκε από τον περιφερειακό σύμβουλο της Οικολογίας Αλληλεγγύης κ. Τρεμόπουλο, εν όψει του αιρετού αντιπεριφεριάρχη Θεσσαλονίκης κ. Τσαμασλή Γεώργιο. Θα μας σταλεί κοινοποίηση από το επίσημο επερώτημα που θα υποβληθεί προς το ΠΣΚΜ.
 Ο κ. Τσαμασλής ζήτησε να γνωρίσει εμάς τους εκπροσώπους της Κίνησης Πολιτών και εμείς αξιοποιήσαμε την ευκαιρία να του υποβάλουμε ανεπίσημα τις απορίες μας για τα έργα όπως τις είχαμε υποβάλλει και στον πρόεδρο του ΠΣΚΜ:
« Θα θέλαμε ως Κίνηση Πολιτών Επανομής να μας απαντήσετε εάν διατίθεστε να προχωρήσετε στην δημοπράτηση και κατασκευή αυτών των έργων χωρίς τα 5 παρακάτω προαπαιτούμενα:
1. Διαβούλευση με την τοπική κοινωνία – 2. στρατηγική περιβαλλοντική – 3. γνωμοδότηση από το ΥΠΕΚΑ – 4. Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη – 5. γνωμοδότηση από τον Δ. Θερμαϊκού που είναι ιδιοκτήτης της περιοχής».
Ο κ. Τσαμασλής υποσχέθηκε ότι θα ελέγξει στον φάκελο του έργου εάν υπάρχουν αυτές οι ελλείψεις και κάλεσε να τον επισκεφτούν εκπρόσωποι της Κίνησης στο γραφείο του κατόπιν προγραμματισμένης συνάντησης.