24.2.13

ΑΛΛΟΥ γίνονται πολλά. Αρκεί να θέλουμε...

 ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ και ΣΧΟΛΙΑ.....
Το πείραμα του κοινωνικού φροντιστηρίου έχει πετύχει από τον Νοέμβριο στο γειτονικό νησί, τη Λέσβο, και μάλιστα όχι στην πρωτεύουσα, τη Μυτιλήνη, αλλά την ΚΑΛΛΟΝΗ, με πρωτοβουλία πολιτών του Συλλόγου «εθελοντικής δράσης». Πολλοί εκπαιδευτικοί-μέλη του Συλλόγου της Καλλονής διαπίστωσαν αρχικά ότι αρκετοί μαθητές σε δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια της περιοχής υποσιτίζονται. «Από την προηγούμενη σχολική χρονιά, οι καθηγητές μας είχαν επισημάνει ότι μαθητές με οικονομικά προβλήματα κάθονται μέσα στα διαλείμματα, γιατί ντρέπονταν να βγουν και να μην πάνε στο κυλικείο για να γευματίσουν, όπως οι υπόλοιποι συμμαθητές τους», τόνισε η πρόεδρος της ομάδας, Ασανούλα Κοκκινέλλη. 
--------------------------------------------- 
Η αφίσα της Εργατικής Λέσχης ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, που πληροφορεί για τα δωρεάν μαθήματα σε παιδιά ανέργων και χαμηλόμισθων, δεν χρειάστηκε καν να κολληθεί σε δρόμους και σχολεία, όπως είχε γίνει πέρυσι. Οι ενδιαφερόμενοι το είχαν μάθει στόμα με στόμα και οι τάξεις συμπληρώθηκαν αμέσως. Εκτός από φροντιστηριακά μαθήματα για μαθητές Λυκείου, υπάρχουν τμήματα ξένων γλωσσών, φωτογραφίας, ζωγραφικής, χορού, ενώ σύντομα ξεκινάει Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο. Παρόμοιες δράσεις συνεχίζονται και φέτος στο Κοινωνικό – Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα, γνωστό ως «Λαμπηδόνα». 
---------------------------------------------- 
Ενας ενεργός πολίτης και Πυργιώτης καθηγητής, ο Χρήστος Αθανάσουλας, το Φεβρουάριο του 2012, συλλαμβάνει την ιδέα λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στην πρωτεύουσα της Ηλείας, τον ΠΥΡΓΟ και αρχίζει να τη «δουλεύει» μέσα στο μυαλό του και στα μυαλά των συναδέλφων του. Η ιδέα ωριμάζει και όλοι μαζί, ύστερα από μεγάλες προσπάθειες, τοπικιστικές τρικλοποδιές και γραφειοκρατικές δυσκολίες, ξεκινούν στις 26 Σεπτεμβρίου 2012 το «μαγικό» -όπως το χαρακτηρίζουν- ταξίδι της αλληλεγγύης. Πενήντα εφτά εθελοντές καθηγητές και 203 μαθητές φτωχών οικογενειών απ' όλη την Ηλεία κάνουν το όνειρο πραγματικότητα. «Υπάρχουν ανάμεσά μας αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, εν ενεργεία και συνταξιούχοι, όλοι ιδιαίτερα ικανοί και ιδιαίτερα ευαίσθητοι. Λειτουργούν τμήματα και των τριών τάξεων του Λυκείου για όλα τα μαθήματα, όλων των κατευθύνσεων, για γενικά και τεχνικά Λύκεια (ΕΠΑΛ). Τις απογευματινές ώρες στεγαζόμαστε σε αίθουσες του 2ου Γυμνασίου και του 2ου Λυκείου Πύργου, που μας παραχώρησε ο Δήμος Πύργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου