22.2.13

Ανεξέλεγκτη απόρριψη απορριμμάτων σε περιοχή της Επανομής.

Πληροφορηθήκαμε ότι στην παράνομη ΧΑΔΑ που συνεχίζει να διατηρεί ο Δήμος προτίθεστε να ισοπεδώσετε τα σκουπίδια που έχουν συσσωρευτεί κατά την προηγούμενη περίοδο στο χώρο και να τα σκεπάσετε με χώματα (μπάζα) που υπάρχουν στον ίδιο χώρο. Κατά την άποψή μας αυτό εκτός από παράνομο είναι και περιβαλλοντικά μη αποδεκτό διότι τα σκουπίδια είναι μικτά αφού δεν υπάρχει κανένας έλεγχος για το τι εναποτίθεται εκεί τα τελευταία χρόνια. Ο κίνδυνος είναι να συνεχίσουν να εισχωρούν τα στραγγίδια από τα σκουπίδια στον υδροφόρο ορίζοντα καθώς και να διαχυθούν αυτά στο παρακείμενο ρέμα, να παρασυρθούν μέχρι την θάλασσα και να βλάψουν και τα ύδατα κολύμβησης στην Παραλία του Όρμου Επανομής. Άλλες επιπτώσεις από την διαιώνιση της κατάστασης και την απόκρυψή της με το πρόχειρο σκέπασμα αυτής, είναι ότι συνεχίζει να καταστρέφεται από αισθητικής άποψης το παρακείμενο φυσικό ρέμα και έχει ήδη καταστραφεί το δημόσιο ακίνητο όπου βρίσκεται η τοπική χωματερή σε εντός σχεδίου περιοχή όπου πριν δύο χρόνια κατασκευάστηκε και κλάδος δικτύου αποχέτευσης.
Προτείνουμε αντ’ αυτού να απομακρύνει ο Δήμος άμεσα τους σωρούς με τα σκουπίδια και να φροντίσει για την αποκατάσταση του χώρου.
από την επιστολή που έστειλαν οι "Οικολόγοι Πράσινοι" προς τον  Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Δ. Θερμαϊκού κ. Κ. Μπάρμπα στην Περιφέρεια Κεν. Μακεδονίας, Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού αναφερόμενοι στο χρόνιο πρόβλημα της γνωστής και όχι μοναδικής παράνομης χωματερής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου