14.12.12

Απολογισμός της χθεσινής ενημέρωσης ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ.


Μετά από γραπτό αίτημα της Κίνησης Πολιτών Επανομής στις αρχές Οκτώβρη προς το δήμαρχο κ. Αλεξανδρή για ενημέρωση σχετικά με τα κυριότερα προβλήματα της Επανομής, έλαβε χώρα χθες ενημέρωση από αρμόδιους της ΔΕΥΑΘ σχετικά με την ποιότητα και τους λογαριασμούς του νερού.
Αρχικά μας εξέπληξε η συμμετοχή πλήθους των αρχών (περιμέναμε δύο άτομα και ήρθαν τουλάχιστον δέκα)!!!  Ήταν άραγε για καλύτερη ενημέρωσή μας ή για να μας αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότερα…
Η συμμετοχή του κοινού ήταν ικανοποιητική, αν και θα έπρεπε να ήταν περισσότερο ακριβής στο χρόνο (ήρθαν πολλοί με καθυστέρηση).
Οι αρμόδιοι της ΔΕΥΑΘ αλλά και αντιπροσωπία του δήμου απαντώντας σε ερωτήσεις των πολιτών, μεταξύ άλλων, μας είπαν:
·               Παραδέχτηκαν ότι το δίκτυο της Επανομής είναι πολύ παλιό (τουλάχιστον 60-70 ετών) και χρειάζεται οπωσδήποτε αντικατάσταση.
·               Δεσμεύτηκαν ότι θα πραγματοποιούν (από τις αρχές του 2013)  αναλύσεις για την ποιότητα του νερού κάθε μήνα, οι οποίες θα αναρτούνται στο διαδίκτυο (ούτως ώστε να μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να ανατρέχει σ’ αυτές).
·               Μας διαβεβαίωσαν ότι η ποιότητα του νερού είναι καλή και μπορούμε να πίνουμε άφοβα, βέβαια δεν μας απέτρεψαν από την τοποθέτηση φίλτρων.  Παρεμπιπτόντως, σχεδόν όλοι είχαν μπροστά τους από ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό!
·               Σε παρατήρηση πολίτη ότι το νερό έχει έντονη γεύση χλωρίου, παραδέχτηκαν ότι διπλασίασαν την προσθήκη χλωρίου από 0,2 σε 0,4 μονάδες (με όριο το 0,5), για να αποφύγουν προβλήματα από το παλιό δίκτυο της Επανομής.
·               Το ανταποδοτικό τέλος του 80% παρανόμως διατέθηκε για να «κλείσει διάφορες τρύπες» και επομένως δεν υπάρχει διαθέσιμο αποθεματικό!
·               Προέτρεψαν, όποιον έχει πρόβλημα με το λογαριασμό του ή αν έχει πληρώσει παλιότερους λογαριασμούς (που εμφανίζονται ως ανεξόφλητοι) χωρίς παρ’όλ ’αυτά να έχει την απόδειξη, να κάνει γραπτή αίτηση στη ΔΕΥΑΘ και αφού λάβουν υπ’ όψιν τους την προηγηθείσα εμπρόθεσμη εξόφληση των λογαριασμών, θα του σβηστεί το χρέος.
Προσπαθώντας να βολιδοσκοπήσουμε τις προθέσεις των αρμοδίων καταλάβαμε ότι έχουν μόλις τώρα αρχίζουν, επιτέλους, να μας υπολογίζουν ως άτομα (εκτός από ψήφους). 
Πιστεύουμε ότι η πίεση που ασκήσαμε, με τις στοχευμένες κινήσεις μας, ως Κίνηση Πολιτών Επανομής έχουν αρχίσει φέρνουν αποτελέσματα! 
Και θα συνεχίσουμε εντονότερα και για τα άλλα προβλήματα του τόπου!
Ντίνα Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου