12.11.12

Γιατί αν όχι εμείς τότε ποιος;

Αγαπητοί μου φίλοι, 
Χαίρομαι, πραγματικά, που καταφέραμε μέσα από την Κίνηση Πολιτών Επανομής να βρεθούμε και να προσπαθήσουμε, για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας, σ’ αυτό τον τόπο. Για την απαίτηση για τα αυτονόητα και τη διεκδίκησή τους.
Όπως και να ‘χει, θέλει πείσμα και δουλειά, αυτοδιάθεση και θέληση για να συνεχίσουμε παρά τα όποια προσωπικά προβλήματα του καθενός από μας. 
Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε όμως, δεν αρκεί η από απόσταση παρακολούθηση των δράσεων της Κίνησης, ούτε απλώς και το παρόν μας στις εβδομαδιαίες συνελεύσεις. Αυτά είναι για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων και δεν διορθώνουν τα προβλήματά μας. Όλη η δουλειά γίνεται μέσω των θεματικών ομάδων, οι οποίες προτείνουν, αποφασίζουν και συντονίζουν δράσεις και η συνέλευση συνήθως απλώς επικυρώνει αυτές τις αποφάσεις. Δεν αρκεί να πούμε τον προβληματισμό μας ή να προτείνουμε μια δράση στη συνέλευση. Πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη, να μπούμε στην ομάδα που μας ενδιαφέρει και μες από ‘κει να δουλέψουμε για την λύση των προβλημάτων. 
Γιατί αν όχι εμείς τότε ποιος; 
Π.χ. το πρόβλημα των σκουπιδιών και των παράνομων χωματερών είναι πολύ έντονο στην περιοχή μας και γι’ αυτό ευθύνεται κυρίως ο Δήμος… όμως η ομάδα καθαριότητας αριθμεί μόλις δύο μέλη! (μπορεί να ονομαστεί άραγε ομάδα;;;) Για ένα τόσο έντονο πρόβλημα λοιπόν, θα πρέπει να συστρατευτούμε όλοι, να βάλουμε τα δυνατά μας, να παραμερίσουμε τις όποιες επιφυλάξεις μας και να δηλώσουμε συμμετοχή στη συγκεκριμένη ομάδα ούτως ώστε να ενδυναμωθεί για να μπορέσει να παράξει έργο. Γιατί, για ποιο λόγο έχουμε δηλώσει ότι μας ενδιαφέρει η ΚΠΕ και συμμεριζόμαστε τις αρχές της αν δε συμμετέχουμε όλοι με συγκεκριμένες προτάσεις και δράσεις για το κοινό καλό; 
Με τα λόγια δεν αλλάζει τίποτα ούτε με τα like στο facebook. Θα θέλαμε ίσως όλοι μας να έχουμε ένα μαγικό ραβδάκι και να διορθώναμε τις ασχήμιες που μας περιβάλλουν, αλλά ακόμα και τα παραμύθια χρειάζονται κάποιους να τα φτιάξουν: να τα εμπνευστούν, να δουλέψουν γι’ αυτά, να ξοδέψουν χρόνο και διάθεση για να μπορέσουν αργότερα να τ’ απολαύσουν τα παιδιά!!! (Ντίνα Δορυφόρου)
 «Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω» (Ασκητική, Νίκος Καζαντζάκης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου