3.10.12

Καλούμε τον δήμαρχο κ. Αλεξανδρή να ενημερώσει τους κατοίκους της Επανομής

Προς: Δήμαρχο Θερμαϊκού
Κοιν.: πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Επανομής 
Κοιν.: πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θερμαϊκού 
 Αξιότιμε κύριε δήμαρχε, Γνωρίζοντας όλοι τα πολλά προβλήματα που έχει η Επανομή, τα οποία μας ταλαιπωρούν εδώ και χρόνια και μετά από αίτημα των 125 ενεργών συμμετεχόντων της Κίνησης Πολιτών Επανομής (αλλά και των 250 διαδικτυακών φίλων μας), σας ζητούμε να κάνετε σχετικά μια ανοιχτή ενημέρωση, όχι μόνο στην Κίνηση Πολιτών Επανομής, αλλά σε όλους τους πολίτες της πόλης μας. 
Τα κυριότερα προβλήματα που έχουμε επισημάνει και εμείς ως Κίνηση Πολιτών Επανομής αλλά και οι πολίτες μετά από απάντηση σε σχετικό ερωτηματολόγιο που τους θέσαμε, είναι: 

  • Το αποχετευτικό έργο, αν προχωράει και πότε πρόκειται να ολοκληρωθεί ή έχει σταματήσει και τι προοπτικές υπάρχουν για τη συνέχισή του. 
  •  Οι δρόμοι που γεμάτοι λακκούβες ταλαιπωρούν ανθρώπους και αυτοκίνητα εδώ και δύο χρόνια και ποιος έχει την ευθύνη να τους επισκευάσει και πότε. 
  • Η κακή ποιότητα του δικτύου ύδρευσης και οι υπέρογκοι λογαριασμοί νερού που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Επίσης το τέλος 80% πάνω στην κατανάλωση του νερού και η ανταποδοτικότητα αυτού. 
  • Η ελάχιστη, μέχρι τώρα, αξιοποίηση των παραλιών μας που σε συνδυασμό με την προβληματική οδική σύνδεση της πόλης μας με τη Θεσσαλονίκη, αποτρέπει πολλούς επισκέπτες να έχουν την Επανομή σαν προορισμό τους 
  • Οι παράνομες χωματερές, η συλλογή των ογκωδών απορριμμάτων και ο τόπος εναπόθεσης αυτών πριν την αποκομιδή τους όπως και ο τόπος συγκέντρωσης ηλεκτρονικών – ηλεκτρικών συσκευών. 
 Πάνω σ’ αυτά λοιπόν τα προβλήματα και ίσως και σε άλλα που θα προκύψουν από ερωτήσεις του κοινού, σας καλούμε να τοποθετηθείτε και να ενημερώσετε όλους τους πολίτες της Επανομής σε μια συγκέντρωση που θα διοργανώσει η Κίνηση Πολιτών Επανομής σε κάποιο κοινά αποδεκτό χώρο (πχ. Δημοτικό θέατρο Επανομής) σε εύλογο χρονικό διάστημα (πχ. Ένα μήνα από σήμερα). 

Εγγυόμαστε ως Κίνηση Πολιτών Επανομής μια πολιτισμένη συγκέντρωση, με ουσιαστικό περιεχόμενο, που θα βοηθήσει στον εποικοδομητικό διάλογο, στην κατανόηση αυτών των προβλημάτων απ’ τους πολίτες και ίσως, γιατί όχι, στην προώθηση κάποιων λύσεων. 
Περιμένουμε, τις επόμενες μέρες, να μας προσδιορίσετε τον ακριβή χρόνο και τόπο της συνάντησης αυτής, γιατί ως δημότες έχουμε δικαίωμα τουλάχιστον στην ενημέρωση, αλλά και στη σταδιακή επίλυση των προβλημάτων του τόπου. 
 Με εκτίμηση Τα μέλη της Κίνησης Πολιτών Επανομής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου