10.10.12

Θέματα που συζητήθηκαν τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012-10-09

Βέρνερ Τύμπκε,
«Εργατική τάξη και ιντελιγκέντσια»
·   Αποφασίστηκε η δημιουργία «λίστας ανέργων» από την ομάδα αλληλεγγύης στην οποία θα γράφονται  όποιοι συμπολίτες μας άνεργοι θέλουν, με το μικρό τους όνομα, την ειδικότητά τους και το τηλέφωνό τους, την οποία και θα την αναρτήσουμε στο ΚΑΠΗ, στην Κοινότητα, στο διαδίκτυο και σ’ ένα σταντ στην πλατεία. Σ’ αυτή τη λίστα θα μπορεί να ανατρέχει όποιος θέλει να κάνει μια εργασία και ψάχνει κάποιον ειδικό ή μη (μπογιατζή, ηλεκτρολόγο, υδραυλικό ή όποια άλλη ειδικότητα ή ανειδίκευτο για αγροτικές ίσως δουλειές ). Μ' αυτό τον τρόπο, κάποιοι που ίσως ντρέπονται να περιμένουν για ένα μεροκάματο στην πλατεία θα έρθουν σε επαφή με κάποιον που τους χρειάζεται.
Ρωτήστε γνωστούς σας αν γνωρίζουν κάποιους που θα ήθελαν να γραφτούν και φέρτε τα στοιχεία τους την επόμενη Δευτέρα. (Προσοχή, μόνο με την ρητή συγκατάθεση του ενδιαφερόμενου).
·         Αποφασίστηκε επίσης, από την ομάδα αλληλεγγύης,  να διοργανώσουμε ένα "χαριστικό παζάρι" στο οποίο θα προσφέρουμε αγαθά που δεν χρειαζόμαστε και γεμίζουν τα ντουλάπια μας (ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, συσκευές, βιβλία, είδη σπιτιού κλπ) που είναι σε καλή κατάσταση και μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν από κάποιον άλλο, και όποιος θέλει παίρνει ΔΩΡΕΑΝ ό,τι του χρειάζεται. Ό,τι περισσέψει θα το δώσουμε ή σε οικογένειες που θα εντοπίσουμε οτι χρειάζονται βοήθεια ή στην εκκλησία να τα διαθέσει αυτή όπου νομίζει ή σε ΜΚΟ που λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη (αυτά δεν τα αποφασίσαμε ακόμα).
Θα ζητήσουμε το φουαγιέ του 3ου δημοτικού σχολείου για το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου, μαζί με τη συμμετοχή του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.
·         Αποφασίστηκε η εκτύπωση του ερωτηματολογίου της ομάδας καθαριότητας, σχετικά με τη διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων, το οποίο βρισκόταν σε διαβούλευση την προηγούμενη εβδομάδα. Την επόμενη Δευτέρα θα διανεμηθεί σε μέλη της ΚΠΕ, ούτως ώστε να βοηθήσουν στην συμπλήρωση αυτών από φίλους και γνωστούς.
·         Έγινε ενημέρωση από την ομάδα του νερού σχετικά με την πρόοδο της έρευνας της ποιότητας του νερού.  Θα συνταχθεί ένα υπόμνημα από δικηγόρο της ομάδας, το οποίο και θα υπογράψουν όλα τα μέλη της ΚΠΕ. Επίσης συνεχίζεται η συλλογή φωτοτυπιών από λογαριασμούς του νερού.
·         Συστάθηκε «ομάδα για τα αδέσποτα» η οποία θα προσπαθήσει να βοηθήσει στο συγκεκριμένο πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή μας.  Η ομάδα αποτελείται από τους: Μαίρη Κ., Ζήνα Μ., Σουζάνα Κ., Μαριάννα Χ., Μαρία Μ., Βασίλη Π.. Αν ενδιαφέρεται κάποιος άλλος μπορεί να το δηλώσει στην ομάδα.
(Παρόντες  20. Νέα μέλη: 3. )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου