24.10.12

Θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση της ΚΠΕ, τη Δευτέρα 22-10-2012

• Η ομάδα αλληλεγγύης καλεί τους πολίτες να φέρνουν ό,τι πρόκειται να προσφέρουν για το χαριστικό παζάρι, στο κατάστημα «ΚΙΒΩΤΟΣ» - Φωτοτυπικό Κέντρο απέναντι από το αστυνομικό τμήμα ή κάθε Δευτέρα ή Τετάρτη βράδυ στο καφέ «Χριστίνα», ούτως ώστε να μπορέσει να γίνει έγκαιρα η συλλογή και η ομαδοποίηση των αγαθών. 
• Η ομάδα καθαριότητας αποφάσισε να συντάξει και να τυπώσει ένα ενημερωτικό φυλλάδιο σχετικά με τη διαχείριση απορριμμάτων, ανακύκλωση, κομποστοποίηση για την ευαισθητοποίηση των πολιτών. • Η ομάδα νερού οριστικοποίησε την επιστολή που θα παραδώσει μαζί με το υπόμνημα – καταγγελία στο Δήμαρχο Θερμαϊκού και θα κοινοποιήσει στη ΔΕΥΑΘ. Τη συγκεκριμένη επιστολή μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ
 • Μετά από παράπονα κατοίκων της Παραλίας Επανομής σχετικά με τη δεξαμενή στην εκκλησία της
Αγ. Μαρίνας (που είναι βρώμικη, με σκουριασμένο καπάκι και βατράχια) από την οποία μάλλον υδρεύονται τα σπίτια τους και ίσως κάποια καταστήματα, προγραμματίστηκε να γίνει αυτοψία από την ομάδα νερού. Επίσης η ομάδα νερού θα ερευνήσει σχετικά με τη γεώτρηση Θεμιστοκλή Τζέκου με αρ. αγροτεμαχίου 6667 που παραχωρήθηκε πρόσφατα η εκμετάλλευση της στο Δήμο, σε ποια περιοχή είναι και ποιες περιοχές εξυπηρετεί. 
• Συνεχίζεται η συλλογή λογαριασμών νερού. Όποιοι πολίτες θέλουν μπορούν να φέρνουν φωτοτυπίες παλιών και νέων λογαριασμών νερού στο κατάστημα «ΚΙΒΩΤΟΣ» - Φωτοτυπικό Κέντρο απέναντι από το αστυνομικό τμήμα ή κάθε Δευτέρα ή Τετάρτη βράδυ στο καφέ «Χριστίνα». Επίσης σ’ αυτά τα δύο μέρη μπορείτε να υπογράψετε και το ΥΠΟΜΝΗΜΑ – ΚΑΤΓΓΕΛΙΑ η οποία μπήκε στο φάκελο του εισαγγελέα που ερευνά το θέμα της ποιότητας του νερού στην Επανομή, αλλά και θα παραδοθεί στο Δήμαρχο την επόμενη εβδομάδα (όσο περισσότερες είναι οι υπογραφές, τόσο πιο μεγάλη πίεση μπορούμε να ασκήσουμε). 
• Έγινε ανάγνωση της αρνητικής απαντητικής επιστολής του Κ. Καζάκη μετά από αίτηση της ΚΠΕ για παραχώρηση κάποιου δημοτικού χώρου για 3 ώρες μία ημέρα την εβδομάδα, για τις συνελεύσεις της ΚΠΕ. 
• Έγινε ανάγνωση της διφορούμενης απάντησης της προέδρου του ΔΣ του Δήμου Θερμαϊκού κ. Ζαριφέ, σχετικά με αίτημα της ΚΠΕ για ενημέρωση προς όλους τους πολίτες της Επανομής σχετικά με τα προβλήματα που μας απασχολούν. Μας προτείνει λοιπόν να παρευρεθούμε στη δημοτικό θέατρο όταν πραγματοποιηθεί εκεί ή αποτίμηση του Δήμου Θερμαϊκού για το έτος 2011. Είναι μια χρονοβόρα διαδικασία στην οποία θα αναφέρονται τα πεπραγμένα όλου του δήμου (όχι μόνο της Επανομής) και όχι οι κινήσεις που πρόκειται να γίνουν για να λυθούν τα προβλήματά μας. Στο τέλος λοιπόν αυτής της διαδικασίας (που μπορεί να διαρκέσει και μετά τα μεσάνυχτα…), θα μπορούμε να θέσουμε τις ερωτήσεις και τους προβληματισμούς μας!!! Αποφασίσαμε να είμαστε όλοι εκεί και να προσπαθήσουμε να εκμαιεύσουμε απαντήσεις στα ερωτήματά μας, αλλά αν δεν μας ικανοποιήσει η συγκεκριμένη ημερίδα, να καλέσουμε ξανά ως ΚΠΕ το Δήμαρχο αλλά και όλους τους δημοτικούς και κοινοτικούς άρχοντες, τωρινούς αλλά και παλιότερους σε ορισμένη ώρα και ημέρα ούτως ώστε όποιος ενδιαφέρεται να έρθει να ενημερώσει και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να βρούμε λύσεις για τα προβλήματα του τόπου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου