6.9.12

Σημειώσεις από τη συνάντηση της ΚΠΕ στις 3-9-2012

ΘΕΜΑΤΑ:
Παρουσίαση της ομάδας για τους νέους συμμετέχοντες
Έγινε αναφορά στην ιδρυτική πράξη όπου έχει προστεθεί και το κείμενο κανονισμού λειτουργίας η οποία είναι αναρτημένη στο FaceBook και στο blog.
Βασικός σκοπός: Η σώρευση των τοπικών προβλημάτων, σε συνδυασμό με τη γενικότερη οικονομική, κοινωνική και πολιτική συγκυρία, μας υπέδειξαν την αναγκαιότητα ανάπτυξης συλλογικής δράσης, απώτερος σκοπός της οποίας είναι η διαφύλαξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών και συνανθρώπων μας.
Έγινε μία σύντομη εισήγηση για την μέχρι σήμερα δραστηριότητα των θεματικών ομάδων που είναι η ομάδα για την καθαριότητα και ανακύκλωση, η ομάδα για το νερό και η ομάδα για την κατάσταση των δρόμων. Διευκρινίστηκε ότι με μεγαλύτερη συμμετοχή από ενδιαφερόμενους πολίτες εθελοντές θα μπορούν οι ομάδες αυτές να ενισχυθούν αλλά και να δημιουργηθούν νέες ομάδες (π.χ. για τον Υγρότοπο Επανομής καθώς και μία θεματική ομάδα κοινωνικών προβλημάτων όπως η ανεργία ).
Η ενημέρωση για τις δράσεις κάθε θεματικής ομάδας θα γίνεται μέσω email (Google groups), Facebook και BlogSpot.
Διοργάνωση ανοιχτής συγκέντρωσης στις 22/2/2012
Κατατέθηκαν οι προτάσεις της ομάδας διοργάνωσης:
-- Αναγκαία υλικά: Μεγαφωνική εγκατάσταση, καρέκλες, πανό, αφίσες και φευ-βολάν, CD Player. 
-- Θα αναζητήσουν όλα τα μέλη κάποιους χορηγούς για τα διαφημιστικά πανό.
-- Δημοσιοποίηση της εκδήλωσης: ραδιόφωνα, μοίρασμα φευ-βολάν στους δρόμους. Θα συμμετέχουν τα μέλη στο μοίρασμα των φειγ-βολάν.
-- Γνωστοποίηση της εκδήλωσης στην τοπική διοίκηση με επιστολές. Θα συνταχθούν από την ομάδα διοργάνωσης και θα γίνει διαβούλευση.
-- Για την περιφρούρηση θα ενημερωθεί το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και για τον χώρο εκδήλωσης, η Δημοτική Κοινότητα Επανομής.
Ερωτήσεις προς το Blog «Tsounami” του Θερμαϊκού:
Τέθηκαν ερωτήσεις προς τον δήμαρχο από την ΚΠΕ στα πλαίσια της συνέντευξης που θα λάβει το blog αυτό από τον δήμαρχο.
Θα αποσταλούν όλες οι ερωτήσεις (για την χωματερή δίπλα στο γήπεδο Αναγέννησης, για την εγκατάλειψη του κάμπινγκ ΕΟΤ και για το ημιτελές έργο της αποχέτευσης). Θα επιλέξει ο διαχειριστής του blog κάποια. (Αυτές που δεν θα απαντηθούν μπορούμε να τις στείλουμε ανεξάρτητα ως ΚΠΕ).
Εξεύρεση κλειστής αίθουσας για τις συναντήσεις της ΚΠΕ
Προτάθηκαν: ΦΑΡΟΣ Παραλίας, αίθουσα πολιτιστικού συλλόγου, καφενείο του ΚΑΠΗ, σχολικές εγκαταστάσεις. Θα συνεχίσει να διερευνάται το θέμα.
Θέματα που τέθηκαν από τους νέους συμμετέχοντες και συζητήθηκαν
-- Ακριβά Δημοτικά τέλη
-- Κακή καθαριότητα και ανύπαρκτη διαχείριση των ογκωδών στην Επανομή
-- Ημιτελές έργο της αποχέτευσης και κακή κατάσταση των δρόμων
-- Παντελής έλλειψη ενημέρωσης των δημοτών από τον Δήμο για το θέμα της αποχέτευσης.
-- Σχέση της ΚΠΕ με τον Δήμο.
Επόμενη συνάντηση της ΚΠΕ
Επόμενη Δευτέρα 10 Σεπ. 20:30 στο καφέ Λουξ . 
-----------------------------------------------------------------------------------------
Παρόντες:
Γιώργος Κ. - Φώτης Σ. - Γιώργος Σ. – Ντίνα Δ. – Χρήστος Β. – Αντώνης Π. – Θοδωρής Τ. – Ιωσήφ Δ. - Αναστασία Ν. – Γιώργος Ν.
Νέοι συμμετέχοντες:
Μαριαν Σβ. – Μάρτιν - Αναστασία Τ. - Σταύρος Απ. - Ρούλα Τ. - Μαριάννα Χατζ. - Βάση Μπ. - Λευτέρης Αγγ.- Μαρία Τσ.- Βασίλης, Σάββας Π.- Γιώργος Τσ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου