29.8.12

Σχετικά με το Camping Επανομής

...Με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (2008), αναιρέθηκε η απαλλοτρίωσή του υπέρ του ΕΟΤ, καθώς δεν εκπληρώθηκαν οι σκοποί της απαλλοτρίωσης, και επέστρεψε στην κυριότητα του πρώην Δήμου Επανομής. Η εκκρεμότητα που απομένει για την οριστική μετεγγραφή του είναι ο καθορισμός από τη διεύθυνση δημόσιας περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών του οικονομικού ανταλλάγματος που θα πρέπει να καταβληθεί στον ΕΟΤ από τον Δήμο Θερμαϊκού.
Η απόφαση του ΣΤΕ έχει κοινοποιηθεί στο Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο ζήτησε και έχει ήδη λάβει από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων όλα τα στοιχεία για τις καταβολές που έγιναν για λογαριασμό του ΕΟΤ προς την πάλαι ποτέ κοινότητα Επανομής, προκειμένου να προσδιοριστεί το ποσόν που θα πρέπει να επιστραφεί....
(σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Δήμου Θερμαϊκού)

1 σχόλιο:

 1. Γιώργος Αιθερόπλωος
  Το θέμα είναι ότι αυτά τα ξέρουμε από θητείας Οικονομίδη ακόμη. Αυτό το ρημαδιασμένο το "ποσό" θέλουμε να μάθουμε δυό χρόνια τώρα, αλλά τίποτα.
  Λέτε ότι έχει πραγματοποιηθεί επίσκεψη του δημάρχου, για το θέμα αυτό στο υπουργείο.
  Τίποτα καινούριο δεν υπάρχει;
  Χθες στις 6:03 μ.μ. · Μου αρέσει! · 2

  Panagiotis Kavartinas
  Έχω την εντύπωση ότι τα κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας και της Επανομής εξαιρέθηκαν από αυτή την απόφαση και παραμένουν στην περιουσία της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε πλέον, γιατί αποτελούν "φιλέτα" και είναι προς εκμετάλλευση της εταιρίας κ...Δείτε περισσότερα
  21 ώρες πριν · Μου αρέσει! · 2

  Γιώργος Αιθερόπλωος
  ενδιαφέρον αυτό που λες. αν ισχύει, σημαίνει ότι κάποιοι μας δουλεύουν ως συνήθως.
  πάντως είτε με τον ΕΟΤ είτε με το Δήμο, το camping θα συνεχίσει να ρημάζει για καιρό.
  μια λύση θα ήταν στα πρότυπα της Μαριναλέντας (Ισπανία) μια "απαλλοτρί
  ωση" του μέρους και με συλλογικές προσπάθειες να στήσουμε εμείς οι ίδιοι μια επιχείρηση στα πλαίσια των ΚΟΙΣΠΕ (κοινωνικοί συνεταιρισμοί).
  κι επειδή θα προωθούμε την απασχόληση ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και αντιμετωπίζουν δυσκολίες ως προς την πρόσβασή τους στην αγορά εργασίας, δε θα μπορού και να μας πειράξουν εύκολα.
  πως λέμε ΜΚΟ; εμείς θα το κάνουμε ΜΔΟ (δημοτική) :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή