28.8.12

επιστολή της ΚΠΕ προς τον δήμαρχο Θερμαϊκού


αριθ. πρωτ. : 132/28-8-2012
Προς: Δήμαρχο Δήμου Θερμαϊκού κ. Αλεξανδρή
Κοινοποίηση: Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Επανομής κ. Καζάκη, Πρόεδρο δημ. Συμβουλίου Δ. Θερμαϊκού κ. Στεφανίδη,  Δημοτικό συμβούλιο Δήμου Θερμαϊκού
                             
Αγαπητέ κε Δήμαρχε,

              Με την επιστολή μας αυτή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την ίδρυση της Κίνησης Πολιτών Επανομής. Με αφορμή τις αρνητικές πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις των τελευταίων ετών στην χώρα μας έχουμε συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να αλλάξουμε πορεία λειτουργίας ως κοινωνία, σε εθνικό επίπεδο αλλά και ιδιαίτερα σε τοπικό επίπεδο. Συμφωνούμε πλέον όλο και περισσότεροι ότι μέσα από τα κινήματα πολιτών και πέρα από μικροπολιτικά και ατομικά μικροσυμφέροντα, μπορούμε να συμβάλουμε ως πολίτες, έμπρακτα και συλλογικά για την βελτίωση της καθημερινότητας των συνανθρώπων μας.  Εμείς ως νέα ανεξάρτητη κίνηση, χωρίς κομματικές ή παραταξιακές σκοπιμότητες, πιστεύουμε στο διακύβευμα της συλλογικότητας και έχουμε, μέσα από μία σύνθεση απόψεων, συντάξει την ιδρυτική μας πράξη η οποία ξεκινά με την  εξής διατύπωση:
«Γενικός σκοπός : Η σώρευση των τοπικών προβλημάτων, σε συνδυασμό με τη γενικότερη οικονομική, κοινωνική και πολιτική συγκυρία, μας υπέδειξαν την αναγκαιότητα ανάπτυξης συλλογικής δράσης, απώτερος σκοπός της οποίας είναι η διαφύλαξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής  των συνδημοτών και συνανθρώπων μας…»
Πιστεύουμε ότι ο κυρίαρχος σκοπός και της Δημοτικής Διοίκησης του Δήμου Θερμαϊκού, πρέπει να είναι ο ίδιος.
Η κίνηση μας μέσα από τις θεματικές μας ομάδες που αφορούν, προς το παρόν,  τους τομείς 1) Διαχείριση του νερού, 2) Αποχετευτικό - Οδικό δίκτυο και 3) Διαχείριση των απορριμμάτων, στην Επανομή, θα επιδιώξει να παρέχει ενημέρωση και να παροτρύνει τους πολίτες για ενεργή συμμετοχή και δράση, με στόχο την ανάδειξη και επίλυση των κοινών τοπικών προβλημάτων.
Ζητούμε από εσάς προσωπικά να υποστηρίξετε την προσπάθειά μας δίνοντας δυνατότητα για συνεννόηση και πρόσβαση στις υπηρεσίες και στα αρχεία του Δήμου ώστε να παρέχουμε έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση στους πολίτες
Διαθέτουμε το παρακάτω ανοιχτό ηλεκτρονικό φόρουμ  όπου μπορείτε να διαβάσετε και να ενημερωθείτε αναλυτικά και με απόλυτη διαφάνεια για την ιδρυτική μας πράξη, τις δράσεις καθώς και όλα τα θέματα που έχουν συζητηθεί και αποφασιστεί έως σήμερα.
Ηλεκτρονική διεύθυνση : www.politesepanomis.blogspot.com

Με εκτίμηση, Για την Κίνηση Πολιτών Επανομής (ΚΠΕ)
Τα μέλη του συντονιστικού οργάνου
Στάθης Φώτιος                        Σφυρής Γεώργιος                        Ταντανόζης Αθανάσιος

Στοιχεία επικοινωνίας : Τηλ. 23920 44287-politesepanomis@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου