27.7.12

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 26-7-2012 ΤΗΣ «ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΠΑΝΟΜΗΣ»


ΘΕΜΑΤΑ:
1.       Παρουσίαση της ομάδας για τους νέους συμμετέχοντες
Έγινε διανομή εντύπου με την ιδρυτική πράξη η οποία είναι αναρτημένη και στο FaceBook.
Βασικός σκοπός: Η σώρευση των τοπικών προβλημάτων, σε συνδυασμό με τη γενικότερη οικονομική, κοινωνική και πολιτική συγκυρία, μας υπέδειξαν την αναγκαιότητα ανάπτυξης συλλογικής δράσης, απώτερος σκοπός της οποίας είναι η διαφύλαξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής  των συνδημοτών και συνανθρώπων μας.
Έγινε μία σύντομη εισήγηση για την μέχρι σήμερα δραστηριότητα των θεματικών ομάδων που είναι η ομάδα για την καθαριότητα και ανακύκλωση, η ομάδα για το νερό και η ομάδα για την κατάσταση των δρόμων. Διευκρινίστηκε ότι με μεγαλύτερη συμμετοχή από ενδιαφερόμενους πολίτες εθελοντές θα μπορούν οι ομάδες αυτές να ενισχυθούν αλλά και να δημιουργηθούν νέες ομάδες (π.χ. για τον Υγρότοπο Επανομής).
Η ενημέρωση για τις δράσεις κάθε ομάδας θα γίνεται μέσω
email (Google groups), Facebook και BlogSpot.

2.       Χώρος συγκέντρωσης της ΚΠΕ
Επισημάνθηκε η ανάγκη η κίνηση να έχει στην διάθεσή της κλειστό χώρο συγκέντρωσης ιδιαίτερα κατά τη χειμερινή περίοδο. Προτάθηκε να διερευνηθεί εάν μπορεί να χρησιμοποιηθεί χώρος στο κτήριο του Δήμου (ΚΑΠΗ). Θα το διερευνήσει άμεσα ο Α. Παρταλιός.

3.       Συντονισμός της ΚΠΕ
Έχει ήδη αποφασιστεί από την προηγούμενη συνάντηση ότι  το (προσωρινό) συντονιστικό όργανο θα είναι 3μελές και θα απαρτίζεται από ένα μέλος από κάθε θεματική ομάδα. Θ.Ο. δρόμων: Γιώργος Σφ., Θ.Ο. Νερού: Δημήτρης Ντ., Θ.Ο. καθαριότητας: Φώτης Στ. Εάν κάποιος δεν έχει δυνατότητα να συμμετάσχει σε συναντήσεις της οργανωτικής θα συνεννοείται με κάποιο μέλος της ομάδας του ώστε να εκπροσωπούνται πάντα οι ομάδες.
Μόνιμη βάση για τον συντονισμό και την ενημέρωση θα είναι το κατάστημα «Φωτοτυπικό Κέντρο Επανομής» -
τηλ. 23920 44287
email: politesepanomis@yahoo.gr
                ομάδα google : epanomi2012@googlegroups.com
4.        Διοργάνωση ανοιχτής συγκέντρωσης
Θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συγκέντρωση για το κοινό, αμέσως  μετά το 15αυγουστο. Έχει αναλάβει η συντονιστική επιτροπή να συντονίσει την διοργάνωση αυτή.
5.       Επικοινωνία της ΚΠΕ
Προτάθηκε και συμφωνήθηκε να δημιουργηθούν 2-3 κεντρικά σημεία (Φωτοτυπικό Κέντρο, καφέ Λουξ, ΚΑΠΗ) στην Επανομή όπου θα υπάρχει ενημέρωση σε μορφή ταμπλό και κιβώτια όπου πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται για τις δράσεις της ΚΠΕ και να αφήνουν τα δικά τους στοιχεία επικοινωνίας ή γραπτές αναφορές και προτάσεις κοινών προβλημάτων. Η Λεμονιά ανέλαβε να συντάξει σχετικό κείμενο και ο Γιώργος Σ. να ετοιμάσει το ταμπλό.
Η επικοινωνία θα γίνεται όμως κυρίως με ηλεκτρονικά μέσα. Κακώς κείμενα, προτάσεις πολιτών, κλπ θα αποστέλλονται από τους πολίτες στην ηλεκτρονική διεύθυνση politesepanomis@yahoo.gr σχόλια μπορούν να γίνονται στο blog : www.politesepanomis.blogspot.com  ή με συμμετοχή στην ομάδα : epanomi2012@googlegroups.com και θα διαχειρίζονται από την συντονιστική και τις Θ.Ο. και θα δίνονται απαντήσεις στους πολίτες όταν αυτό είναι δυνατόν.
Όλα τα κείμενα και αναφορές των πολιτών και της ΚΠΕ θα αναρτώνται στο blog και στο Facebook.
      Οικονομικά της ΚΠΕ
Θα χρειαστούν κάποιες δαπάνες κυρίως για εκτύπωση ενημερωτικού υλικού κατά την λειτουργία της ΚΠΕ. Προτάθηκε να γίνετε χρήση ιδιωτών και άλλων χορηγών. Προτάθηκε να συγκεντρωθεί ταμείο με εισφορές από τα μέλη. Το θέμα θα συζητηθεί σε επόμενες συναντήσεις.
Συναντήσεις της ΚΠΕ
Στο εξής θα γίνονται συναντήσεις κάθε Τετάρτη 20:30 στο “καφέ Λουξ” έως ότου εξευρεθεί άλλος χώρος. Στις συναντήσεις αυτές θα είναι παρόντες τουλάχιστον οι συντονιστές ή οι αναπληρωματικοί τους. Θα γίνεται υποδοχή και ενημέρωση νέων ενδιαφερόμενων πολιτών και θα συντονιστεί η διοργάνωση της ανοιχτής συγκέντρωσης.

Παρόντες: Κώστα Λ. – Δέσποινα Κ. – Αντώνης Π. – Γιώργος Κ. – Φώτης Στ. – Γιώργος Σ. – Θεόφιλος Ζ. – Θοδωρής Τ.
Νέοι συμμετέχοντες: Λεμονιά Ρ. – Φανή Δ. – Θοδωρής Τζ. – Ιωσήφ Δ. – Χρήστος Χ. - Αλέξης Κ. – Σπύρος Σ. – Όλγα Σ. - Γιώργος Ντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου