20.7.12

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 19-07-2012 ΤΗΣ ΝΕΑΣ «ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΠΑΝΟΜΗΣ»

ΘΕΜΑΤΑ:
1.       Κείμενο αρχών και σκοπών της Κίνησης
Αποφασίστηκε η τελική διατύπωση του κειμένου αρχών και σκοπών της κίνησης το οποίο αποτελεί πια την ιδρυτική πράξη της κίνησης όπου αναφέρεται ο εξής σκοπός: Η σώρευση των τοπικών προβλημάτων, σε συνδυασμό με τη γενικότερη οικονομική, κοινωνική και πολιτική συγκυρία, μας υπέδειξαν την αναγκαιότητα ανάπτυξης συλλογικής δράσης, απώτερος σκοπός της οποίας είναι η διαφύλαξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής  των συνδημοτών και συνανθρώπων μας. Η ιδρυτική πράξη θα αναρτηθεί στο FaceBook.
2.       Τρόπος λειτουργίας της κίνησης
Έγινε εκτεταμένη συζήτηση για τον τρόπο λειτουργίας και την οργανωτική δομή της κίνησης. Αποφασίστηκε να συζητηθεί ξανά το θέμα σύνταξης «καταστατικού» και να αποφασιστεί από μελλοντική γενική συνέλευση μετά από την διεύρυνση της κίνησης.  Προς το παρόν θα ορίζεται συντονιστικό και διοργανωτικό όργανο  για τις ανοιχτές συγκεντρώσεις το οποίο θα αποτελείται από εκπροσώπους των θεματικών ομάδων.
3.       Συνάντηση με κ. Τροκανά , πρόεδρο της ΔΕΥΑ του Δήμου
Έγινε ενημέρωση για την συνάντηση που είχαν τα μέλη Γιώργος Σ., Γιώργος Κ. και Θεόφιλος Ζ. στην ΔΕΥΑ για το θέμα της ολοκλήρωσης του έργου της αποχέτευσης και ιδιαίτερα για την αποκατάσταση των τομών στους δρόμους. Επίκειται μία δίκη ασφαλιστικών μέτρων στις 25/7 στο δικαστήριο Θεσσαλονίκης όπου μπορούν να παραβρεθούν μέλη της κίνησης για να παρακολουθήσουν και να ενημερώσουν τους υπόλοιπους.
4.        Διοργάνωση ανοιχτής συγκέντρωσης
Αποφασίστηκε να αναβληθεί η μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση του κοινού για μετά τον 15αυγουστο. Αντ’ αυτού θα γίνει μία ενδιάμεση διευρυμένη συγκέντρωση όπου θα προσκληθούν με ηλεκτρονική πρόσκληση και τηλεφωνικώς αυτοί που έχουν ήδη δείξει ενδιαφέρον και άλλοι πιθανοί  ενδιαφερόμενοι για τους οποίους θα γίνει μία παρουσίαση της ιδρυτικής πράξης καθώς και κάποια ενημέρωση για την μέχρι σήμερα δράση των θεματικών ομάδων. Ορίστηκε η 26/7 ημέρα Πέμπτη και ώρα 8:30μμ, στο ΛΟΥΞ στην πλατεία Επανομής. Ανέλαβαν οι Φώτης, Δέσποινα και Παναγιώτης να προετοιμάσουν την ηλεκτρονική πρόσκληση μέχρι  την Παρασκευή 20 Ιουλίου για να γίνει αποστολή με μέηλ και ανάρτηση στο FaceBook. Θα εκτυπώσει ο Γιώργος Σ. αντίγραφα της Ιδρυτικής Πράξης για διανομή στους παρευρισκόμενους στην συγκέντρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου